{ "title": "Anatomi Üreme Sistemi", "image": "https://www.anatomi.gen.tr/images/anatomi-ureme-sistemi.jpg", "date": "23.01.2024 03:42:26", "author": "yıldız", "article": [ { "article": "
Anatomi Üreme Sistemi; Üremenin kısımlarını aşağıda açıklayacağız.

Kadın üreme sistemi: Kadınlarda üreme sistemi iç ve dış olmak üzere estrojen ve progesteronun aktivitesi sonucu gelişim gösterir.

A) Dış üreme organları: Perineal bölgeye yerleşmiş olup bireyden bireye üreme sistemi organı farklılık gösterebilmektedir. (Irk, yaş vs.).
B) İç üreme organları

Estrojen ve progesteron bu hormonlar olmadan üreme olmaz üreme sisteminin anatomisi budur işte fallap tüpleri bir çift olup üterusun yan kısımlarına açılır bir köprü görevi görürler o anda üreme sistemi doğum anında yumuşaktır. Adet dediğimiz kanama üreme sisteminde meydana gelir doğurganlık da bu kısımda oluşur yanı zigot burada yaşama başlar ve büyür, fertilizasyonu uygun ortam sağlamak, kas kontraksiyonları ile kanamayı kontrol altına almak, emriyo oluncaya kadar beslenmesini sağlamak, üreme sistemi anatomisinde bulunur.

Erkeğin üreme sistemi anatomisinde yeri çok basittir. Basitçe canlının oluşması için spermtozlarını vaginaya taşımaya yarayan kanallar vardır. Erkek üreme hücrelerinin sürekli olarak üretildiği testislerden vaginaya taşıyan penise kadar olan taşıma sisteminde yer alan çeşitli organlarında kendilerine göre farklılaşmamış fonksiyonları vardır. Erkek üreme anatomisinde testis ve bunun içinde bulunan salgı bezlerinden ibarettir. Bunun partnerinin vajinasına boşalması sonucu embriyo oluşur.

Dolayısıyla bir kadın ve bir erkeğin birleşmesinden sonra üretim sistemi anatomisi sağlıklı bir şekilde ortaya çıkar. Bunun devamında ise 9 aylık bir süreç başlar bu süreçte kadın anatomisinde değişiklikler olur ve 9 ayın sonunda üreme vajinadan meydana gelir yeterli derecede gevşeme sağlayan üreme organı bebeğin sağlıklı doğmasını sağlar. Üreme sistemi anatomisi bu şekilde incelenir.
" } ] }